x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crucea Roșie cere încetarea atacurilor informatice asupra cercetărilor medicale

Crucea Roșie cere încetarea atacurilor informatice asupra cercetărilor medicale

26 Mai 2020   •   12:31
Crucea Roșie cere încetarea atacurilor informatice asupra cercetărilor medicale

Crucea Roşie face apel la încetarea atacurilor informatice asupra facilităţilor medicale şi de cercetare medicală în timpul pandemiei de coronavirus, într-o scrisoare semnată de 42 de reprezentanţi ai mediului politic şi de afaceri, transmite Reuters.

"Sperăm că guvernele lumii vor lua atitudine şi vor reafirma angajamentele faţă de regulile internaţionale care interzic astfel de acţiuni", arată preşedintele Comitetului internaţional al Crucii Roşii, Peter Maurer.

Printre semnatari se află preşedintele Microsoft Corp, Brad Smith, şi fostul secretar de stat al SUA, Madeleine Albright.

Iniţiativa aparţine Institutului Cyberpeace.

În urmă cu o lună, Cehia a denunţat un atac informatic asupra sectorului medical, ceea ce a atras un răspuns înflăcărat din partea secretarului de stat american Mike Pompeo.

În ultimii ani, mai multe unități sanitare au devenit ținta unor hackeri care au lansat viruși informatici, atacurile vizând obținerea de bani. În ultima perioadă pirateria informatică a vizat centre de cercetare medicală pentru a fura date legate de COVID-19.
 

×