Pentru că, la nivelul întregii populaţii a planetei, o persoană din 13 s-a "înrolat" pe Facebook, reţeaua de socializare a intrat şi în atenţia lumii academice.
Cercetătorii de la Universitatea din Denver au fost curioşi să afle ce trebuie să facă cineva care doreşte să scape de cât mai mulţi prieteni făcuţi pe Facebook. Cu alte cuvinte, ce-i face pe oameni să vrea să te scoată din listele lor de amici. A reieşit că acelaşi tip de comportament greu de tolerat în viaţa reală te face greu de digerat şi în viaţa virtuală.
Astfel, îţi asiguri o cotă de popularitate aproape de zero dacă baţi apa-n piuă pe acelaşi subiect. E o metodă sigură de a-i face pe oameni să ia distanţă. Discuţiile despre politică şi religie n-au, nici ele, darul de a te face mai simpatic şi mai frecventabil. Urmează comentariile vulgare şi cele cu tentă rasistă.
"Cercetătorii alocă o mare parte din timp studierii felului în care oamenii se împrietenesc în spaţiul virtual. Se ştiu însă puţine despre motivele pentru care acest tip de relaţie se încheie", a declarat, pentru revista Time, Christopher Sibona, autor al studiului care a implicat 1.500 de utilizatori ai reţelei de socializare Facebook.
Citește pe Antena3.ro