x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Date financiare confidenţiale ale Primei Doamne a SUA, piratate de hackeri

Date financiare confidenţiale ale Primei Doamne a SUA, piratate de hackeri

de Marina Constantinoiu    |    12 Mar 2013   •   19:41
Date financiare confidenţiale ale Primei Doamne a SUA, piratate de hackeri
Sursa foto: White House

Datele financiare personale ale mai multor politicieni şi celebrităţi au ajuns pe Internet, după ce hackerii au reuşit să le spargă conturile, relatează Russia Today şi AFP.

Secret Service anchetează
Poliţia federală americană a anunţat marţi că a deschis o anchetă privind posibila piratare a datelor, mai ales în ceea ce îi priveşte pe Prima Doamnă a ţării, Michelle Obama şi pe vicepreşedintele Joe Biden, care se află printre victime. Pe lista victimelor se mai află şi procurorul general Eric Holder, fostul secretar de Stat Hillary Clinton, şeful Poliţiei din Los Angeles Charlie Beck, dar şi celebrităţi precum Beyonce, Hay-Z, Mel Gibson, Paris Hilton sau Ashton Kutcher.

“Am deschis o anchetă, dar nu vom comenta mai mult pe această temă, pentru că ancheta este în desfăşurare”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Secret Service, Max Milien. Secret Service este serviciul însărcinat cu protejarea demnitarilor din Executivul american, dar şi a familiilor acestora, dar are competenţe şi în materie de fraudă bancară şi de contrafacere de monedă.

Informaţia a fost publicată iniţial de site-ul TMZ şi preluată de Russia Today, care a primit pagina de Internet cu datele, însă acestea nu au fost publicate.
Pagina care a dat publicităţii informaţiile, a căror autenticitate nu a fost totuşi confirmată, are ca nume de domeniu (.su), referire la cel atribuit Uniunii Sovietice, adaugă AFP.

Expusă
Rubrica în care vedetă este Prima Doamnă este una dintre cele mai bogate: site-ul publică ceea ce ar putea fi numărul său de securitate socială – informaţie foarte sensibilă în SUA – numerele de telefon şi face trimitere la creditele sale bancare înregistrate la TransUnion.

Nu toate personalităţile sunt expuse total. La Hillary Clinton, hackerii au publicat doar numărul de securitate socială şi adresa de rezidenţă. Despre Aston Kutcher s-a aflat că plăteşte o rată lunară  de 981 de dolari pentru o maşină cumpărată de la Chase Auto Finance, în 2004.

×
Subiecte în articol: michelle obama