x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Defilare sub steaguri ruseşti în Crimeea

Defilare sub steaguri ruseşti în Crimeea

01 Mai 2014   •   15:43
 Defilare sub steaguri ruseşti în Crimeea

Aproximativ 60.000 de persoane au defilat joi, agitând drapele ruseşti şi portrete ale preşedintelui Vladimir Putin la Simferopol, capitala peninsulei ucrainene Crimeea, care a fost anexată în martie la Rusia, informează agenţia de presă France Presse.

Manifestanţii, în principal angajaţi din sectorul public, au participat la marş cu ocazia Zilei Muncii. Mulţi dintre ei purtau pancarte pe care se putea citi 'Noi suntem Rusia', 'Putin este preşedintele nostru', după cum a putut constata un reporter AFP aflat la faţa locului.

Ocupată de forţele ruse după căderea regimului pro-Kremlin de la Kiev, Crimeea a fost ataşată în trei săptămâni la Rusia în luna martie, în urma unui referendum controversat, nerecunoscut de către actualele autorităţi proeuropene ale Ucrainei şi de comunitatea internaţională.

Estul rusofon al Ucrainei se confruntă în prezent cu o insurecţie prorusă, instigată, potrivit Kievului şi Occidentului, de către Rusia.

'Suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în estul Ucrainei. Este inadmisibil ca armata (ucraineană) să tragă în civili.Toţi ruşii trebuie să se unească', a declarat presei preşedintele parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov.

La Sevastopol, portul unde se află baza Flotei Rusiei din Marea Neagră, aproximativ 8.000 de persoane au defilat la apelul autorităţilor municipale, potrivit poliţiei.

×
Subiecte în articol: defilare 1 mai crimeea demonstratie