x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire uimitoare despre viața sclavilor din Pompeiul antic. Iată imaginile unui mic dormitor de acum aproape 2000 de ani

Descoperire uimitoare despre viața sclavilor din Pompeiul antic. Iată imaginile unui mic dormitor de acum aproape 2000 de ani

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2023   •   15:00
Descoperire uimitoare despre viața sclavilor din Pompeiul antic. Iată imaginile unui mic dormitor de acum aproape 2000 de ani
Sursa foto: Pompeii - Parco Archeologico

Arheologii au descoperit un mic dormitor într-o vilă romană de lângă Pompei, care a fost aproape sigur folosit de sclavi, aruncând lumină asupra statutului lor umil în lumea antică, a declarat duminică Ministerul Culturii, citat de CNN.

Camera a fost găsită la vila Civita Giuliana, la aproximativ 600 de metri la nord de zidurile orașului Pompei, care a fost distrus de o erupție vulcanică a Muntelui Vezuviu, în urmă cu aproape 2.000 de ani.

Într-o înregistrare video difuzată de Ministerul Culturii, directorul Parcului Arheologic Pompei, Gabriel Zuchtriege, explică faptul că în cameră se aflau două paturi, dintre care doar unul avea saltea, două dulapuri mici și o serie de amfore și recipiente ceramice, în care au fost găsite rămășițele a doi șoareci și a unui șobolan.

Materiale precum mobilierul și țesăturile, acoperite de explozia devastatoare de fragmente de rocă, gaze și cenușă de la Vezuviu, s-au descompus de-a lungul anilor, lăsând un gol în dărâmături.

Atunci când este umplut cu ipsos, acest gol dezvăluie forma și contururile originale ale materialelor dispărute de mult timp, inclusiv conturul unei pături încremenite lăsate pe plasa patului.

Săpăturile la vila Civita Giuliana au fost efectuate în 1907-1908, iar apoi din nou din 2017, când poliția și-a dat seama că situl era jefuit de săpători ilegali.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Pompeiul antic descoperire sclavi