x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dezbrăcat pe altarul unei biserici din Vatican, în semn de protest față de războiul din Ucraina

Dezbrăcat pe altarul unei biserici din Vatican, în semn de protest față de războiul din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    03 Iun 2023   •   14:00
Dezbrăcat pe altarul unei biserici din Vatican, în semn de protest față de războiul din Ucraina
Sursa foto: Twitter @TaranQ

Un bărbat neidentificat s-a dezbrăcat pe altarul principal al Bazilicii Sfântul Petru din Vatican pentru a protesta față de războiul Rusiei din Ucraina.

Bărbatul avea o inscripție pictată pe spate, pe care scria: „Salvați copiii din Ucraina!”.

Incidentul a avut loc joi, chiar înainte ca biserica să fie închisă, susține Reuters. Potrivit unei surse, gărzile Vaticanului l-au predat ulterior pe bărbat poliției italiene.

De asemenea, se pare că acesta avea răni autoprovocate și tăieturi pe spate, de la unghii. Fotografiile bărbatului dezbrăcat de pe altar au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare.

Nu este prima dată când un bărbat se dezbracă gol în complexul Bazilicii Sfântul Petru. În 2016, un bărbat în vârstă de 44 de ani, pe nume Luis Carlo Giampaoli, a fost arestat, după ce s-a dezbrăcat în complex.

Imaginile îl arătau pe acesta plimbându-se prin complex fără haine și strigând în portugheză: „Dragi frați și surori, sunt din Brazilia!”.

Rapoartele locale precizau, la momentul respective, că acesta a fost dus ulterior la o secție de psihiatrie din spitalul Santo Spirito din Roma.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: biserică vatican dezbracat