x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Diplomatul terorist

Diplomatul terorist

de Sînziana Stancu    |    08 Apr 2010   •   00:00

Un diplomat din Qatar a alertat sistemul de securitate făcând glume proaste cu personalul unui zbor de noapte pe ruta Washington-Denver.

Diplomatul identificat de ABC News ca fiind Mohammed al-Modadi, din Qatar, avea chef de o ţigară şi s-a gândit să păcălească interdicţia fumatului în avion. S-a ridicat de pe scaun s-a îndreptat spre toaleta avionului, hotărât să-şi fumeze ţigara acolo. Când personalul de zbor l-a luat la întrebări, intuind ce voia să facă, Al-Modadi a răspuns în glumă că are o bombă în pantof. Comandantul zborului a încercat să-l reţină, fapt ce le-a atras atenţia pasagerilor, provocând panică în avion şi alertând sistemele de securitate.

Mai multe avioane de luptă F-16 au fost pregătite să intercepteze zborul 663 al United Airlines, care decolase de pe Aeroportul Ronald Reagan din Washington, autorităţile temându-se că bărbatul ar putea fi un terorist care încearcă să detoneze un pantof-bombă în timpul zborului.

SCHIMBARE DE SITUAŢIE
Incidentul a fost ulterior declarat ca fiind "o neînţelegere", şi nu o ameninţare teroristă veritabilă. Totuşi, diplomatul a fost arestat şi luat în custodie după ce avionul a aterizat pe aeroportul din Denver, miercuri, în jurul orei 21:00. Nici unul din cei 157 de pasageri şi cei şase membri ai echipajului nu a fost rănit şi nici un explozibil nu a fost identificat la bordul avionului, după cum a rezultat din ancheta făcută de FBI. Al-Modadi, diplomatul în vârstă de 27 de ani, secretar III şi viceconsul la Ambasada Qatarului din Washington, beneficiază de imunitate diplomatică deplină. El este un diplomat de rang mediu şi lucrează la ambasada din Washington de doi ani.

×
Subiecte în articol: externe