x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directoare Procuraturii din Marea Britanie consideră "liniştea" din timpul violului drept "un consens"

Directoare Procuraturii din Marea Britanie consideră "liniştea" din timpul violului drept "un consens"

23 Ian 2018   •   15:53
Directoare Procuraturii din Marea Britanie consideră "liniştea" din timpul violului drept "un consens"

Îngrijorările au crescut în legătură cu “ce înseamnă consens”, după ce Directoare Procuraturii din Marea Britanie, Alison Saunders, a sugerat că în cazul în care victimele violulului rămân în tăcere în timpul atacului, acest lucru poate fi interpretat ca fiind un consens, scrie The Independent.

Alison Saunders a declarat că la fel ca în cazul în care procurorii sunt capabili să condamne violuri, acolo unde a fost o infracţiune, aceştia trebuie să analizeze dacă suspectul are o credinţă rezonabilă să creadă că acea întâlnire sexuală a fost consensuală.

Cei care au criticat afirmaţiile doamnei Saunders au afirmat că este comun ca o victimă că “îngheţe” în momentul atacului şi să nu mai fie capabilă să se mişte, iar astfel sistemul juridic ar interpreta acest fapt ca fiind un consens, deşi nu este adevărat.

“În unele cazuri poţi să vezi că deşi reclamantul poate crede că a fost violat, există credinţe rezonabilă că acolo a fost un consens, ori prin linişte ori prin alte acţiuni. Nu suntem acolo doar pentru a urmări penal o infracţiune, dar şi pentru a nu urmări cazurile în care nu există suficiente dovezi”, a spus Alison Saunders, în timpul emisiunii Evening Standard, luni.

×