x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Distrugătorul USS Truxtun a participat la exerciţii militare alături de nave din România şi Bulgaria

Distrugătorul USS Truxtun a participat la exerciţii militare alături de nave din România şi Bulgaria

de Agerpres    |    19 Mar 2014   •   21:26
Distrugătorul USS Truxtun a participat la exerciţii militare alături de nave din România şi Bulgaria

Distrugătorul american USS Truxtun a participat miercuri la încă o rundă de exerciţii militare comune în Marea Neagră, alături de forţe navale din România şi Bulgaria, relatează agenţia de presă Reuters.

Armata americană a descris exerciţiul ca o desfăşurare de "rutină" programată cu mult înainte de criza din Ucraina. Peninsula Crimeea din Ucraina se întinde în partea de nord a Mării Negre, remarcă în context Reuters, al cărei corespondent transmite ştirea de la bordul distrugătorului.

"Există multe motive pentru exerciţii cu aliaţii, ne dau posibilitatea să-i asigurăm pe aliaţii noştri din NATO că îi susţinem", a declarat Shawn Eklund, ofiţer în cadrul Forţelor Navale americane în Europa.

"Nu pot vorbi în numele echipajului, dar ei (militarii, n.r.) sunt pregătiţi pentru cel mai rău scenariu. Suntem pregătiţi, cooperăm cu partenerii noştri, cu aliaţii noştri din NATO", a adăugat Eklund. El a apreciat că aceste exerciţii militare comune ajută la eficientizarea cooperării între aliaţi şi dovedeşte angajamentul SUA faţă de NATO.

"Sperăm că exerciţiul va ajuta la descurajarea acelora care vor să destabilizeze regiunea", a mai spus ofiţerul american, care a precizat că exerciţiile de miercuri au fost "planificate recent" în continuarea celor desfăşurate săptămâna trecută.

Exerciţiile militare comune de miercuri au inclus participarea detaşamentelor speciale din cadrul Forţelor navale române la un exerciţiu care a implicat salturi din elicoptere de luptă în apă şi diferite exerciţii privind sistemele de comunicaţii în care aliaţii au făcut schimb de informaţii.

USS Truxtun a participat săptămâna trecută la exerciţii cu nave româneşti şi bulgăreşti la câteva sute de mile de Crimeea.

×
Subiecte în articol: exercitii militare USS Truxtun