x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Djokovic îi oferă ajutor financiar ucraineanului Stakhovsky pe fondul războiului

Djokovic îi oferă ajutor financiar ucraineanului Stakhovsky pe fondul războiului

07 Mar 2022   •   20:30
Djokovic îi oferă ajutor financiar ucraineanului Stakhovsky pe fondul războiului
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic s-a oferit să trimită sprijin financiar sau de orice alt fel fostului jucător de tenis Sergiy Stakhovsky, care s-a înrolat în armata de rezervă a țării sale în contextul invaziei Rusiei în țara vecină.

Stakhovsky, care a câștigat patru titluri ATP și a obținut o victorie surprinzătoare în fața lui Roger Federer, în turul doi la Wimbledon în 2013, s-a înrolat luna trecută în armata de rezervă a Ucrainei, în ciuda lipsei de experiență militară.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani a postat pe Instagram o captură de ecran a conversației sale cu Djokovic prin WhatsApp, în care sârbul, numărul doi mondial, l-a întrebat despre situația sa și ți-a exprima speranța că lucrurile se vor liniști.

”Te rog să-mi spui care ar fi cea mai bună adresă pentru a trimite ajutor... ajutor financiar, orice alt ajutor de asemenea", a spus Djokovic în mesajul adresat lui Stakhovsky.

Stakhovsky a postat la rândul său pe Instagram că Ucraina este recunoscătoare pentru oferta de sprijin făcută de Djokovic.

Alături de Stakhovsky, și alți sportivi ucraineni s-au înrolat în armata de rezerviști a Ucrainei, printre care și foștii campioni mondiali de box la categoria grea Wladimir Klitschko și Vitali Klitschko, pentru a se apăra în fața a ceea ce Rusia numește o „operațiune specială", concepută nu pentru a ocupa un teritoriu, ci pentru a distruge capacitățile militare ale vecinului său și pentru a captura ceea ce consideră a fi naționaliști periculoși.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic