x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Document secret cu informaţii despre securitatea lui Barack Obama, pierdut în Australia (presă)

Document secret cu informaţii despre securitatea lui Barack Obama, pierdut în Australia (presă)

de Mediafax    |    20 Noi 2011   •   12:02
Document secret cu informaţii despre securitatea lui Barack Obama, pierdut în Australia (presă)

Un document secret care continea informatii despre traseul presedintelui SUA si masurile luate pentru protejarea acestuia in cursul vizitei in Australia a fost pierdut de Guvernul australian, fiind gasit de un jurnalist, informeaza site-ul italian TMNews, afiliat CNN.

Documentul secret de 125 de pagini, intitulat "Programul general si masurile de securitate", a fost gasit de un jurnalist de la ziarul The Age pe o strada din Canberra, la 100 de metri de intrarea in Parlamentul australian. Barack Obama a efectuat o vizita de 28 de ore in Australia, care s-a incheiat joi, anuntand trimiterea de trupe americane la baze din aceasta tara.

Potrivit presei australiene, pe documentul pierdut scrie clar ca informatiile continute "nu pot fi dezvaluite, direct sau indirect, persoanelor neautorizate".

Documentul descrie in amanunt programul vizitei lui Barack Obama, fiind oferite inclusiv detalii precum pe ce usa a limuzinei urma sa coboare presedintele SUA. In plus, sunt si numerele de telefon ale unor oficiali de rang inalt americani si australieni. Guvernul australian a declansat o investigatie in acest caz.

×