x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, criticat dur pentru că a numit răspunsul SUA la Uraganul Maria un adevărat succes

Donald Trump, criticat dur pentru că a numit răspunsul SUA la Uraganul Maria un adevărat succes

12 Sep 2018   •   12:54
Donald Trump, criticat dur pentru că a numit răspunsul SUA la Uraganul Maria un adevărat succes

Preşedintele Donald Trump a fost criticat, după ce a afirmat că răspunsul SUA faţă de Uraganul Maria din Puerto Rico, din urmă cu un an, a fost “extraordinar”, notează BBC.

“Dacă are impresia că moartea a 3,000 de oameni este un succes, Dumnezeu să ne ajute.”, a fost răspunsul pe care primarul din San Juan, capitala statului Puerto Rico, Carmen Yulin Cruz, l-a oferit pe Twitter.

Autorităţile din Puerto Rico au reuşit abia luna trecută să redea alimentarea cu electricitate, după 11 luni de la devastatorul uragan. Confrom unui raport, 8% dintre cetăţeni au hotărât să părăsească insula, în timp ce mii de oameni au murit din cauza serviciilor medicale proaste.

Guvernatorul insulei, Ricardo Rossello, a lansat un comunicat de presă, marţi seară, prin care descrie uraganul Maria ca fiind “cel mai mare dezastru natural din istoria noastră modernă. Infrastructura noastră de bază a fost devastată, mii de oameni şi-au pierdut viaţa şi mult mai mulţi încă se chinuie.”

Donald Trump a fost întrebat ce lecţii ar putea învăţa din modul în care a acţionat în faţa Uraganului Maria, în contextul în care Uraganul Florence se apropie de Carolina, iar răspuns preşedintelui SUA a fost unul mândru.

“De fapt, cred că a fost unul dintre cele mai bune răspunsuri oferite de către autorităţi într-o asemenea situaţie. Munca pe care FEMA şi forţele de ordine şi toţi ceilalţi au făcut-o împreună cu guvernatorul din Puerto Rico cred că a fost extraordinară. Cred că Puerto Rico a fost un succes incredibil, nerecunoscut.”, a spus Donald Trump.

Primarul din San Juan a descris răspunsul lui Trump ca fiind o “jignire” şi o “pată pe mandatul preşedintelui Trump”.

×