x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump își atacă partidul

Donald Trump își atacă partidul

31 Iul 2017   •   13:30
Donald Trump își atacă partidul

Președintele american, Donald Trump, i-a criticat, sâmbătă, pe republicanii din Congres, după eșecul reformei sale în privința sistemului de sănătate, și a amenințat că va ataca beneficiile de sănătate de care au parte aleșii, a anunțat agenția de știri AFP.

Camera inferioară a Congresului a fost chemată, vineri, să se pronunțe asupra unei abrogări „a minima” a „Obamacare”, legea emblematică privind sistemul asigurărilor de sănătate, elaborată de fostul președinte democrat al SUA, Barack Obama, pe care republicanii promit de șapte ani că o vor abroga. Senatorul republican John McCain și senatoarele republicane Susan Collins și Lisa Murkowski au votat însă împotrivă, alături de democrați, ridicând la 51 împo-triva a 49 numărul vocilor care se opun acestei abrogări parțiale a „Obamacare”. „Dacă o nouă lege privind asigurările de sănătate nu este aprobată rapid, beneficiile pentru companiile de asigurări și beneficiile pentru membrii Congresului se vor încheia imediat”, a amenințat Donald Trump, sâmbătă, într-o postare pe Twitter. Președin-tele american a făcut apoi apel la aleși, într-o serie de postări furioase, să acționeze pentru ca această reformă să treacă, astfel încât aceștia să nu fie luați drept „lași”. Totuși, nu este sigur că aceste amenin-țări vor fi urmate de efecte, remarcă AFP. Unii republi-cani nu numai că au tăiat orice speranță de reformă rapidă a „Obamacare”, dar Senatul, unde aceștia sunt majoritari, a adoptat, tot cu cvasi-unanimitate și în ciuda opoziției lui Donald Trump, sancțiuni împotriva Rusiei pentru presupusa sa implicare în alegerile prezidențiale americane. Trump s-a văzut astfel în imposibilitatea de a controla forma-țiunea politică din partea căreia a candidat la alegerile pentru Casa Albă.

Președintele american, Donald Trump, a fost pus într-o ipostază jenantă, după ce a demonstrat din nou că nu-i poate controla pe republicanii din Congres.

×
Subiecte în articol: Donald Trump