x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, pus în dificultate de ruși

Donald Trump, pus în dificultate de ruși

03 Mar 2017   •   14:46
Donald Trump, pus în dificultate de ruși
Sursa foto: Alex Brandon/AP

Actualul procuror general al SUA, Jeff Sessions, nu a făcut publice contactele sale, în două rânduri, cu ambasadorul rus, Serghei Kisliak, în timpul alegerilor prezidențiale de anul trecut, au dezvăluit mass-media americane, după ce un parlamentar a cerut să fie investigată această presupusă nouă dovadă a legăturilor dintre Rusia și echipa de campanie a lui Donald Trump.

Sessions nu a dezvăluit aceste întâlniri când a fost întrebat despre contactele membrilor staff-ului de campanie al lui Trump și Rusia, în cursul audierii sale pentru a fi confirmat ca procuror general, relatează Washington Post, citând oficiali ai Ministerului Justiției. La audierea sa din ianuarie, Sessions a fost întrebat ce ar face dacă ar afla că cineva din echipa de campanie a lui Trump a avut contacte cu guvernul rus în timpul campaniei electorale din 2016, afirmă Washington Post. „Nu sunt la curent cu niciuna din aceste activități”, a spus el. „Am fost sunat, într-adevăr, la un moment dat de un înlocuitor, o dată sau de două ori în cursul acestei campanii, dar nu am comunicat cu rușii”, a adăugat el. O purtătoare de cuvânt a lui Sessions afirma că răspunsul nu a fost o minciună pentru că fostul senator a discutat cu vreo 25 de ambasadori străini în calitate de membru al Comisiei pentru forțele armate, scrie același ziar. Lidera democrată Nancy Pelosi a cerut prompt demisia lui Sessions.

Democrații îi cer demisia

„Jeff Sessions minte, a mințit în timpul audierii sale pentru confirmare de către Senat. Sessions nu este potrivit să servească legea la un nivel superior în țara noastră și trebuie să demisioneze”, a cerut ea. „Dacă este adevărat că Sessions a ascuns întâlnirea sa cu ambasadorul rus Kisliak, trebuie să se recuze el însuși. Nu este vorba de o invitațieș el chiar trebuie să o facă!", a declarat Adam Schiff, reprezentantul democraților în Comisia pentru serviciile de informații.

Jeff Sessions se află în mijlocul unui scandal care l-ar putea costa funcția

×
Subiecte în articol: Donald Trump