x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două clădiri s-au prăbușit în Franța. Un cadavru a fost descoperit printre dărâmături

Două clădiri s-au prăbușit în Franța. Un cadavru a fost descoperit printre dărâmături

13 Noi 2022   •   22:29
Două clădiri s-au prăbușit în Franța. Un cadavru a fost descoperit printre dărâmături

Două case mici, alăturate, s-au prăbușit pe o stradă comercială din centrul orașului Lille.

La început, nu părea că în urma colapsării zidurilor ar fi existat victim, transmite france24.com. Casele fuseseră evacuate în timpul nopții, ca măsură de precauție, în urma unui avertisment al unui rezident că unul dintre pereți era „deformat”.

Salvatorii au recuperat însă un cadavru duminică dimineața, în urma unei căutări de câteva ore printre dărâmături.

Autoritățile și-au dat seama la un moment dat că un medic era dispărut, după ce apelurile la telefonul lui au rămas fără răspuns. Îi fusese împrumutat un apartament într-una din clădirile prăbușite pentru weekend.

Cadavrul a fost descoperit duminică, cu puțin înainte de ora 1:30 dimineața, iar reprezentantul pompierilor, care conduce operațiunile de salvare, a spus că cel mai probabil este vorba despre medic:

" Cadavrul a fost dus la institutul de criminalistică. Va fi identificat clar mai târziu ".

Dezastrul din Lille a început când un locuitor al uneia dintre clădiri a observat pentru prima dată că ceva nu era în regulă, la primele ore ale zilei de sâmbătă, când s-a întors acasă și a văzut că „clădirea s-a mutat”.

Potrivit AFP, Thibault Lemay a declarant la postul de radio francez: „Nu am putut deschide ușa, am auzit molozul căzând”, apoi a avertizat imediat serviciile de urgență.

Poliția municipală și pompierii au decis să evacueze clădirile, deoarece „exista un risc real de prăbușire”, a spus primarul din Lille, Martine Aubry.

Un alt locuitor, Benjamin Lopard, în vârstă de 35 de ani, a declarat pentru AFP: „Încă nu dormeam când pompierii au început să bată în uși, dar am crezut că sunt petrecăreți și am rămas în pat”.

„Când a sosit poliția, mi-am dat seama că era grav”, a spus el, adăugând că a plecat în jurul orei 5:30 dimineața cu actele, computerul și hainele de schimb.

Ambele case cu trei etaje s-au prăbușit în jurul orei 9:15.

×
Subiecte în articol: case prabusite daramaturi franta lille