x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două grupări antistatale germane, gata de "violenţe grave"

Două grupări antistatale germane, gata de "violenţe grave"

24 Iul 2018   •   06:58
Două grupări antistatale germane, gata de "violenţe grave"

Mişcările extremiste germane "Reich Citizens" şi "Selbstverwalter" iau amploare cu rapiditate şi membrii lor sunt pregătiţi să comită "cele mai grave acte de violenţă". 

 

"Reich Citizens" şi "Selbstverwalter" sunt grupări de germani care nu recunosc autoritatea actualului sistem de guvernare. Nu există o structură unificată şi mai multe grupuri folosesc numele, deşi au convingeri foarte diferite. 

În prezent există 16.500 de persoane active pe această scenă, în creştere de la 12.800 în 2016, relatează Bild, citând un raport care urmează să fie prezentat marţi la Berlin de ministrul de interne Horst Seehofer şi de şeful serviciului de informaţii interne, Hans-Georg Maassen. 

Trei sferturi din membrii mişcări sunt bărbaţi de peste 40 de ani şi circa 900 dintre ei sunt extremişti de dreapta, în creştere de la 800 în 2016, potrivit articolului publicat în Bild. 

Potrivit raportului de informaţii, mişcările sunt caracterizate de militantism şi "o mare afinitate pentru arme" şi atât "Reich Citizens" cât şi "Selbstverwalter" sunt "pregătite să-şi folosească armele pentru cele mai grave acte de violenţă". 

Agenţia de securitate internă (Verfassungsschutz) îi categoriseşte din acest motiv pe membri unor asemenea grupuri ca "antiguvernamentali şi extremişti", potrivit ziarului. AGERPRES

×