x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dubai vrea să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare foc de artificii din lume, de Anul Nou

Dubai vrea să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare foc de artificii din lume, de Anul Nou

25 Dec 2013   •   14:45
Dubai vrea să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare foc de artificii din lume, de Anul Nou

Emiratul Dubai, gazda expoziției universale din 2022, a anunțat că va organiza un foc de artificii grandios, "cel mai mare" din lume, pentru sărbătorirea trecerii în noul an, informează agerpres.ro.

Acest spectacol pirotehnic ar urma să lumineze cerul Dubaiului timp de șase minute în seara de Revelion, prin lansarea a nu mai puțin de 400.000 de proiectile, din insula artificială Palm Jumeirah și din The World, un ansamblu de 300 de insule care reprezintă o planisferă în largul acestui oraș-stat, potrivit autorităților locale.

Prin acest foc de artificii, tras din 400 de locuri și care va mobiliza 200 de pirotehniști, emiratul vrea să intre în Cartea Recordurilor, au anunțat autoritățile, fără să precizeze care este costul acestui spectacol.

Dubaiul, care a fost ales la sfârșitul lunii noiembrie, să găzduiască Expo 2022, dorește să-și consacre statutul de destinație turistică, datorită numeroaselor proiecte, între care unele faraonice, precum cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa (828 metri), o pistă de ski artificială într-un centru comercial sau Palm Jumeirah, o insulă artificială în formă de palmier.

Datorită reputației sale de oraș liberal într-un mediu conservator, Dubaiul a devenit de asemenea un centru de afaceri și financiar care atrage companiile și străinii care caută să se instaleze în Orientul Mijlociu.

×
Subiecte în articol: artificii revelion dubai palm jumeirah