x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dupa 140 de ani, Olanda renunţă la cartea de telefon traditionala

Dupa 140 de ani, Olanda renunţă la cartea de telefon traditionala

11 Ian 2018   •   16:46
Dupa 140 de ani, Olanda renunţă la cartea de telefon traditionala

Versiunea tipărită a cărţii de telefon va apărea în acest an pentru ultima dată în Olanda, după 138 de ani de publicare, a anunţat joi editura DTG.

 

Editorul a precizat că Internetul a făcut inutilă cartea de telefon tipărită astfel că, începând de anul viitor, atât cartea de telefon cât şi cartea galbenă tipărită vor fi înlocuite de versiunile online.

Potrivit directorului general de la DTG, Erik Wiechers, cartea de telefon este singura carte pe care aproape toată lumea din Olanda a folosit-o cel puţin odată, dar nimeni nu va plânge dispariţia sa. "Avem în fiecare lună trei milioane de vizitatori pe pagina noastră de Internet", a declarat Erik Wiechers pentru postul public de radio.

Prima carte de telefon a fost tipărită în Olanda în 1881 şi conţinea 49 de numere de telefon, acelaşi an în care au fost introduse în funcţiune şi primele telefoane în Olanda. Atunci cărţile de telefoane nu erau livrate la domiciliu astfel că doritorii trebuiau să meargă la oficiile poştale pentru a le consulta. În anii 1980 erau tipărite aproximativ şapte milioane de copii ale cărţii de telefon.

Apariţia Internetului a dat lovitura finală cărţii de telefon. DTG a început să ofere o versiune online a cărţii de telefon în anul 1996 iar în 2014 a decis că versiunea tipărită va fi eliminată în 2017. În cele din urmă s-a decis ca ultima ediţie a cărţii de telefon să fie distribuită gospodăriilor în luna februarie.

Doar un număr redus de persoane în vârstă din zonele rurale continuă să utilizeze cartea de telefon tipărită iar această populaţie va fi pregătită în acest an pentru a căuta online numerele de telefon. AGERPRES

×
Subiecte în articol: carte de telefon olanda