x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe E oficial! Compania germană Daimler va investi 300 de milioane de euro în România

E oficial! Compania germană Daimler va investi 300 de milioane de euro în România

de Istvan Deak    |    24 Apr 2013   •   15:57
E oficial! Compania germană Daimler va investi 300 de milioane de euro în România

Constructorul german din domeniul auto Daimler a anunţat oficial miercuri că intenţionează să deschidă în România o unitate în care va produce componente auto pentru autoturismele marca Mercedes-Benz, relatează presa germană.

Informaţia a fost publicată iniţial marţi, de cotidianul german Handelsblatt, care cita surse din cadrul companiei, potrivit cărora locul ales de Daimler ar fi Cugirul (judeţul Alba), unde constructorul este deja prezent, prin compania Star Transmission. Pe de altă parte, şi premierul român Victor Ponta a declarat marţi că una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrică în ţara noastră, iar board-ul companiei urmează să adopte o decizie finală în acest sens.  "Zilele trecute, în şedinţa de Guvern, pe lista confidenţială, pentru că aşa a fost înţelegerea, am aprobat un memorandum de înţelegere cu una din cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România. Nu ştiu dacă e cea mai mare, dar poate că e una din cele mai faimoase. Înţelegerea dintre noi este să anunţăm împreună acest lucru", a spus Ponta la Antena 3.

Grupul german ar urma să investească peste 300 de milioane de euro în filiala din România, pentru a profita de costurile mai mici de producţie de la noi, comentează mass-media germane.

În urmă cu cinci ani, Guvernul s-a aflat în discuţii cu grupul german Daimler, care hotărâse să construiască o nouă fabrică pentru producţia de automobile Mercedes Benz în Europa de Est. În final, Daimler a decis însă să deschidă fabrica în Ungaria, la Kecskemét, oraş situat la circa 80 de kilometri de Budapesta, cu o investiţie de 800 milioane euro şi 2.500 locuri de muncă asigurate. La acel moment, oficiali guvernamentali au declarat că şi Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, vrea să producă autovehicule în România.

Companiile care produc autoturisme în România sunt Dacia Renault şi Ford.


×