x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk, pe cale să devină primul triliardar din istorie până în 2027

Elon Musk, pe cale să devină primul triliardar din istorie până în 2027

de Redacția Jurnalul    |    09 Sep 2024   •   00:20
Elon Musk, pe cale să devină primul triliardar din istorie până în 2027
Sursa foto: Hepta

Elon Musk ar putea deveni primul om din istorie cu o avere de peste un trilion de dolari până în anul 2027, conform unui nou raport publicat de Informa Connect Academy.

Studiul, intitulat „2024 Trillion Dollar Club", a analizat ratele de creștere a averii unor miliardari de top.

Raportul indică faptul că averea lui Musk, estimată la 251 de miliarde de dolari conform Bloomberg Billionaires Index, crește cu o rată medie anuală de 110%. Această creștere spectaculoasă se datorează succesului companiilor sale, printre care se numără Tesla, SpaceX și platforma de social media X (fostă Twitter).

Studiul nu se oprește doar la Musk. Acesta sugerează că și alți miliardari ar putea atinge statutul de triliardar în viitorul apropiat. Gautam Adani din India ar putea fi al doilea care atinge acest prag în 2028, dacă își menține rata de creștere anuală de 123%. În același an, Jensen Huang de la Nvidia și Prajogo Pangestu, magnat indonezian, ar putea ajunge și ei la statutul de triliardar.

Bernard Arnault, CEO-ul LVMH și a treia cea mai bogată persoană din lume, precum și Mark Zuckerberg de la Meta, ar putea atinge pragul de un trilion de dolari în 2030.

Raportul vine într-un context în care mai multe companii au atins deja evaluări de peste un trilion de dolari, printre care Berkshire Hathaway, Nvidia, Microsoft și Apple.

Un studiu separat, citat de The Guardian, a arătat că cei mai bogați 1% din populația globului sunt responsabili pentru mai multe emisii de carbon decât cei mai săraci 66%, subliniind impactul negativ al inegalității extreme asupra mediului.

Între timp, Elon Musk s-a confruntat cu critici după ce a promovat pe X un interviu controversat care conținea comentarii considerate ofensatoare despre Holocaust. Musk a șters ulterior postarea, iar Casa Albă a condamnat interviul.

În contextul politic actual, Musk și-a anunțat sprijinul pentru Donald Trump în cursa prezidențială din noiembrie, în timp ce vicepreședintele democrat Kamala Harris își continuă și ea campania.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk primul triliardar 2027