x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exerciţii militare SUA-Ucraina, cu participarea a 700 de soldaţi din 10 ţări, între care România

Exerciţii militare SUA-Ucraina, cu participarea a 700 de soldaţi din 10 ţări, între care România

de Agerpres    |    20 Mar 2014   •   21:21
Exerciţii militare SUA-Ucraina, cu participarea a 700 de soldaţi din 10 ţări, între care România

Trupe americane şi ucrainene vor participa la exerciţii militare alături de aproximativ 700 de soldaţi din alte 10 ţări, între care România, la o bază militară în centrul Bulgariei, a anunţat joi Ministerul bulgar al Apărării, relatează Reuters.

Exerciţiile, ce se vor desfăşura timp de două săptămâni la baza de antrenament de la Novo Selo, încep vineri şi au fost programate înainte de tensiunile dintre Occident şi Moscova în legătură cu anexarea Crimeii de către Rusia, au afirmat oficiali bulgari din domeniul apărării.

Aceste exerciţii survin după cele efectuate în comun de forţele navale române şi bulgare în Marea Neagră. "Exerciţiile, numite Saber Guardian, se înscriu în cadrul manevrelor pe care le efectuăm în cursul anului în cadrul angajamentului nostru de colaborare cu partenerii noştri din Europa şi pentru ameliorarea stabilităţii regionale", a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei SUA pentru Europa, Jesse Granger.

La exerciţii participă soldaţi din Armenia, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Polonia, România, Serbia şi Turcia, precum şi reprezentanţi din NATO.

×
Subiecte în articol: exercitii militare crimeea