x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Expert anestezist: Michael Jackson şi-a provocat singur moartea

Expert anestezist: Michael Jackson şi-a provocat singur moartea

29 Oct 2011   •   06:03
Expert anestezist: Michael Jackson şi-a provocat singur moartea

Apararea doctorului Conrad Murray, judecat la Los Angeles pentru moartea cantaretului Michael Jackson, si-a jucat ultima carte vineri odata cu marturia unui expert anestezist. Doctorul Paul White a afirmat ca artistul si-a administrat singur o doza de propofol, sedativul puternic aflat la originea mortii.

Martor-cheie al avocatilor doctorului Murray, cercetat pentru omucidere involuntara, doctorul Paul White a prezentat vineri dimineata concluziile in baza carora si-a construit apararea argumentarea.

Specialist recunoscut la nivel mondial in propofol, doctorul White a combatut concluziile doctorului Steven Shafer, unul dintre fostii sai elevi de la Universitatea Stanford, care a depus marturie saptamana trecuta pentru tabara adversa.

In opinia doctorului White, scenariul doctorului Shafer ce presupune o injectie cu 100 de mg de propofol este "incompatibil" cu nivelurile de anestezic gasite in urina cantaretului. El crede mai degraba ca acesta din urma "si-a administrat singur, inaintea pranzului, o doza suplimentara de 25 de mg", in absenta medicului sau, scrie AFP, citata de Agerpres.

Insistand asupra acestui punct, in care apararea isi pune toate sperantele, avocatul Michael Flanagan a pus urmatoarea intrebare: "Credeti ca este vorba despre o autoinjectare intre orele 11:30 si 12:00?". "Dupa parerea mea, da", a raspuns White.

Expertul a respins astfel teza doctorului Shafer care asigura ca nivelurile de propofol descoperite in sangele artistului nu se puteau explica decat printr-o injectare continua a anestezicului intravenos. "Respingeti acest scenariu ca o ipoteza ce ar putea explica moartea lui Michael Jackson?", a intrebat Flanagan. "Da", a replicat White, adaugand ca nu intelege cum cantaretului i-ar fi putut fi facuta o injectie trei ore la rand.

×