x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Factura de gaze a lui bin Laden, indiciu important

Factura de gaze a lui bin Laden, indiciu important

de Cristian Ionescu    |    07 Mai 2011   •   16:57
Factura de gaze a lui bin Laden, indiciu important

164286-.jpgPresa internationala a intrat in posesia facturii de gaze pentru cladirea in care a fost ucis liderul retelei teroriste al-Qaeda, Osama bin Laden. Aceasta era emisa pe numele lui Mohammad Arshad, unul din cei doi frati pakistanezi cel mai des vazuti in zona respectiva (Khan Arshad si Mohammad Arshad) si prezinta cateva elemente neobisnuite.

Mai mult, potrivit unor documente obtinute de Associated Press, terenul pe care a fost ridicata cladirea respectiva este pe numele aceluiasi Mohammad Arshad. Acesta ar fi cumparat terenul de la un doctor, Qazi Mahfooz Ul Haq, prin achizitionarea a doua loturi. Primul in 2004 si al doilea in 2005. Pretul platit pentru cele doua parcele de pamant a fost de 48.000 de dolari, o suma uriasa pentru proprietatile din acea zona, care ar fi trebuit sa ridice cel putin un semn de curiozitate autoritatilor competente. Mai mult, Mohammad Arshad i-ar fi spus doctorului ca achizitioneaza terenul pentru unchiul sau, un om foarte influent, dar care vrea sa ramana anonim.

Alte rapoarte atribuie complexul si contruirea acestuia ISI, agentiei de informatii pakistaneze (Inter-Services Intelligence (ISI)), dat fiind modul de constructie al complexului, unul ciudat, care seamana izbitor cu casele "sigure", folosite de ISI pentru protectia martorilor. 

Revenind la factura de gaze, aceasta prezinta cateva elemente ciudate, cum ar fi cresterea brusca a consumului in anul 2007, acelasi an in care s-au instalat si contoarele. N-ar fi o indicatie solida ca bin Laden s-ar fi mutat atunci in cladire, insa cu siguranta familia acestuia a facut-o la acel timp. De asemenea, un oficial pakistanez a scos in evidenta faptul ca resedinta lui bin Laden era inregistrata cu datorii la stat de aproximativ 700 de dolari, reprezentand neplata impozitelor. O suma importanta, avand in vedere saracia lucie in care traiau ceilalti vecini.

×