x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Echipă de experţi, trimisă să lămurească misterul indoneziencei care ar fi născut o şopârlă (VIDEO)

Echipă de experţi, trimisă să lămurească misterul indoneziencei care ar fi născut o şopârlă (VIDEO)

13 Iun 2014   •   13:55
Echipă de experţi, trimisă să lămurească misterul indoneziencei care ar fi născut o şopârlă (VIDEO)

O echipă de experţi, printre care şi oameni de ştiinţă, a fost trimisă de oficialităţile din Indonezia să lămurească misterul femeii acuzate că a născut o şopârlă - un eveniment care a creat o adevărată isterie în mediul online din această ţară şi a dus la acuzaţii de vrăjitorie.

Potrivit moaşei care a asistat la presupusa naştere, Debi Nubatonis, de 31 de ani, ar fi născut o şopârlă gecko în timp ce se afla în a opta lună de sarcină.

Oamenii de ştiinţă din echipă spun că deşi povestea cu şopârla este o absurditate, este nevoie de o investigaţie pentru a furniza o explicaţie logică menită să calmeze spiritele.

Potrivit mass-media indoneziene, după presupusa naştere a lui Debi Nubatonis, aceasta ar fi primit numeroase ameninţări, fiind acuzată de vrăjitorie.

Presupusa naştere ar fi avut loc în luna mai, în satul izolat Oenunto. O moaşă a fost chemată în casa femeii, care aparent intrase în travaliu şi nu avea timpul necesar pentru a ajunge la clinică. Potrivit moaşei, în loc de copil, din femeie ar fi ieşit şopârla gecko.

Directorul spitalului din oraşul Kupang City, Messe Ataupa, care conduce echipa de experţi ce studiază cazul, spune că deşi raportul nu este finalizat, s-au formulat deja câteva explicaţii.

"Evident este absurd să sugerezi că o femeie a născut o şopârlă. Nu s-a confirmat niciodată un caz în care un organism dintr-o specie a născut un organism de specie diferită, aşa ceva nu se întâmplă", spune Ataupa.

"Am vorbit cu localnicii care ne-au confirmat că femeia avea toate simptomele unei sarcini şi, potrivit moaşei, aceasta avea toate simptomele unui travaliu. Totuşi, credem că este vorba de o sarcină fantomă, cunoscută drept pseudocyesis, când, deşi o femeie prezintă simptome de graviditate nu există un copil", spune doctorul.

Acesta zice că un procent mic din femeile care au sarcină fantomă trec şi prin dureri similare travaliului. Ipoteza acestuia este că femeia ar fi avut o descărcare din uter, în timpul falsului travaliu, o coincidenţă făcând ca în acel moment să sară în pat şopârla în cauză.

"Cum nu a ieşit un copil din femeie, dar a apărut o şopârlă, probabil că s-a tras o concluzie greşită", spune doctorul.

Josephine Lydia Hellen Wadu, moaşa care a asistat la naştere, a insistat să ducă şopârla la clinica Oenuntono, scriind în raport că aceasta a ieşit din femeie.

Femeie acuzată că a născut o şopârlă

×
Subiecte în articol: soparla nastere travaliu indonezia