x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Femeile din Japonia vor să renunţe la tradiţia de Ziua Îndrăgostiţilor

Femeile din Japonia vor să renunţe la tradiţia de Ziua Îndrăgostiţilor

14 Feb 2019   •   15:28
Femeile din Japonia vor să renunţe la tradiţia de Ziua Îndrăgostiţilor
Sursa foto: Picasa 2.0

Femeile din Japonia s-au întors împotriva unei tradiţii de decenii prin care sunt nevoite să le ofere ciocolată bărbaţilor cu care lucrează de Ziua Îndrăgostiţilor, potrivit CNN

Majoritatea femeilor se plâng de sumele de bani pe care treuie să le scoată din buzunar pentru a satisface o tradiţie pe care o consideră un abuz de putere.

Pe 14 februarie, femeile din Japonia sunt nevoite să ofere ciocolată bărbaţilor cu care lucrează, în cadrul unei tradiţii intitulate giri choco, dar şi ciocolată în formă de inimă iubiţilor. Cu toate acestea, în acest an femeile din Japonia refuză să respecte tradiţia.

Un studiu recent a descoperit că 60% dintre femei vor cumpăra ciocolată pentru ele de Ziua Îndrăgostiţilor, în timp ce doar 35% plănuiau să cumpere ciocolată pentru colegii lor.

Tradiţia prin care femeile trebuie să ofere ciocolată bărbaţilor a început în Japonia în 1958. Bărbaţii sunt nevoiţi să întoarcă gestul pe 14 martie, de Ziua Albă, o sărbătoare inventată de producătorii de ciocolată pentru a creşte vânzările.

×
Subiecte în articol: ziua indragostitilor japonia ciocolata