x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiii lui Osama Bin Laden condamnă uciderea tatălui lor

Fiii lui Osama Bin Laden condamnă uciderea tatălui lor

de Cristian Ionescu    |    11 Mai 2011   •   15:03
Fiii lui Osama Bin Laden condamnă uciderea tatălui lor

164838-.jpgIntr-o declaratie trimisa ziarului New York Times, familia teroristului condamna uciderea tatalui lor si cere explicatii autoritatilor americane, privind lipsa unui proces corect, la care ar fi trebuit supus bin-Laden, scrie BBC in editia online.

De asemenea,  tot in declaratia respectiva se cere eliberarea rudelor din captivitate si se pune accent pe graba autoritatilor de a-l ucide pe Osama, in loc sa-l captureze viu, precum si ca ingroparea acestuia in mare ar aduce familiei umilinta si dezonoare. Omar Bin Laden semneaza scrisoarea, mentionand ca scrie in asentimentul celorlalti frati si implicit a intregii familii a teroristului.

Omar mai mentioneaza ca in lipsa unor dovezi fotografice privind moartea lui Bin Laden, acestia nu sunt convinsi de uciderea tatalui lor. Mai mult, Omar pune in discutie legile internationale si spune ca, prin comparatie, fostul presedinte irakian Saddam Husein si fostul presedinte sarb Slobodan Milosevic au avut sansa unui proces legal.

De asemenea, Omar Bin Laden il considera pe presedintele american Obama direct responsabil de moartea tatalui sau.

Ieri, autoritatile americane au cerut Pakistanului sa investigheze cum de a fost posibil ca Bin Laden sa supravietuiasca atatia ani de zile fara sa fie gasit de autoritati, lasand loc la speculatii cum ca serviciile de informatii pakistaneze au stiut sau au tolerat prezenta teroristului.

Prim-ministrul pakistanez Raza Gilani a reactionat imediat si a spus, repetand de cateva ori, ca "Pakistanul nu a fost complice si nici nu a ignorat un asemenea eveniment", catalogand prezumtia americanilor drept absurda.

×