x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiul cel mare al lui Kim Jong-Il are probleme financare in China

Fiul cel mare al lui Kim Jong-Il are probleme financare in China

de Marina Constantinoiu    |    17 Feb 2012   •   11:50
Fiul cel mare al lui Kim Jong-Il are probleme financare in China

Kim Jong-Nam, fiul cel mare al fostului lider nord-coreean Kim Jong Il, se confrunta cu probleme financiare in China, unde traieste in exil de un deceniu si traieste in lux, dupa ce a cazut in dizgratie in tara sa, relateaza saptamanalul rus Argumenti i Fakti, citat de AFP.

Kim Jong-Nam, care era prezentat, in anii '90, drept mostenitorul draconicului regim comunist nord-coreean, a fost dat afara recent dintr-un hotel din Macao, oras chinez celebru pentru cazinourile sale, unde fiul lui Kim Jong-Il ar fi acumulat o datorie de 11.400 de euro, potrivit unei surse din cadrul administratiei locale.

O sursa din cadrul prestigiosului Grand Lapa Hotel din Macao a declarat pentru acelasi saptamanal ca fiul fostului lider nord-coreean a fost dat afara din camera pe care o ocupa la cel de-al 17-lea etaj al cladirii dupa ce a platit cu o carte de credit a carei tranzactie a fost refuzata. “Ne-a dat cardul sau VISA Gold, dar nu avea bani in cont', a declarat sursa citata pentru Argumenti i Fakti.

Potrivit revistei citate, recentele probleme ale lui Kim Jong-Nam au aparut dupa ce acesta a declarat in luna ianuarie cotidianului japonez Tokyo Shimbun ca tatal sau, decedat in decembrie anul trecut, se opunea ideii de succesiune ereditara la a treia generatie in Coreea de Nord, de altfel singura dinastie comunista din lume. “Succesiunea ereditara nu corespunde comunismului, iar tatal meu era contra ei', a declarat atunci Kim Jong-Nam, care are 40 de ani.

Dupa decesul lui Kim Jong-Il, fiul sau cel mic, Kim Jong-Un, in varsta de aproximativ 30 de ani (varsta lui nu a fost niciodata precizata oficial – n.r), i-a succedat la putere. La randul sau, Kim Jong-Il ii succedase la putere tatalui sau, Kim Ir Sen.

“Se pare ca biroul politic a decis sa-l pedepseasca pe playboy-ul comunist' si a incetat sa-i mai trimita bani, adauga Argumenti i Fakti, citandu-l pe directorul Macau Post Daily.

Kim Jong-Nam a ocupat posturi strategice in cadrul statului nord-coreean in anii '90. Dar tentativa sa din 2001 de a pleca siramane in Japonia impreuna cu doua femei si fiul sau, sub o falsa identitate, a suscitat un imens scandal. Tatal sau i-a refuzat, de atunci, orice post in cadrul administratiei statului. In cele din urma, Jong-Nam a parasit tara.


×