x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fondatorii site-ului Wikileaks susţin că sunt hărţuiţi de agenţi de spionaj

Fondatorii site-ului Wikileaks susţin că sunt hărţuiţi de agenţi de spionaj

11 Apr 2010   •   00:00

Fondatorii unui site specializat în dezvăluirea de documente secrete susţin că sunt hărţuiţi de poliţie şi agenţi ai serviciilor de informaţii, în condiţiile în care pregătesc difuzarea unei înregistrări care arată un atac american soldat cu moartea a 97 de civili afgani.



Julian Assange, unul dintre fondatorii site-ului Wikileaks, afirmă că restaurantul din Reykjavik unde activiştii se întâlnesc este supravegheat din martie, iar unul dintre voluntari a fost deţinut de poliţie 21 de ore.

Assange, care este cetăţean australian, susţine că a fost urmărit de doi agenţi americani în timp ce se deplasa de la Reykjavik la Copenhaga, informează Sunday Times, citat de Mediafax.

Săptămâna trecută, grupul a difuzat imagini cu atacul unui elicopter american care omora civili irakieni, inclusiv un reporter Reuters, în 2007.

Julian Assange susţine că acţiunile de supraveghere s-au intensificat în condiţiile în care el şi colegii săi pregătesc difuzarea unei înregistrări similare din Afganistan, care suprinde un bombardament american efectuat în provincia Farah pe 4 mai 2007. În atac au fost ucişi numeroşi civili, inclusiv copii.

În mesaje publicate pe Twitter, Assange denunţă "operaţiuni de fotografiere şi înregistrare" efectuate de poliţie şi agenţi ai serviciilor de informaţii.

×
Subiecte în articol: externe