x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fost deţinut la Guantanamo devine producător de emisiuni la Al-Jazeera

Fost deţinut la Guantanamo devine producător de emisiuni la Al-Jazeera

de Ovidiu Ciutescu    |    03 Iul 2008   •   00:00
Fost deţinut la Guantanamo devine producător de emisiuni la Al-Jazeera

11:56 • Conducerea postului de televiziune Al-Jazeera a anunţat miercuri că a numit un cameraman, fost deţinut la Guantanamo fără a fi pus sub acuzare, în funcţia de producător de emisiuni dedicate apărării drepturilor şi libertăţilor.

Conducerea postului de televiziune Al-Jazeera a anunţat miercuri că a numit un cameraman, fost deţinut la Guantanamo fără a fi pus sub acuzare, în funcţia de producător de emisiuni dedicate apărării drepturilor şi libertăţilor.

SCOP. "Voi face tot posibilul să arăt lumii neregulile comise împotriva deţinuţilor. Sper ca Al-Jazeera, prin înfiinţarea acestui departament, va fi capabilă să ajute persoanele care suferă în tăcere din cauza acestor încălcări ", a declarat sudanezul Sami al-Haj, predat autorităţilor sudaneze în mai, a anunţat postul de televiziune, într-un comunicat. Haj, care a avut probleme de sănătate, după o perioadă îndelungată de grevă a foamei, s-a întors în capitala Sudanului, Khartoum, la 1 mai, la bordul unui avion militar american. Aczuat că ar fi produs o serie de înregistrări cu Osama ben Laden, el a fost predat armatei americane în ianuarie 2002, însă nu a fost niciodată acuzat sau judecat, portivit postului de televiziune. Haj a acuzat autorităţile de la Guantanamo de încălcări repetate ale drepturilor deţinuţilor musulmani. Directorul general al postului de televiziune cu sediul în Qatar a acuzat armata americană că l-a îndemnat pe cameraman să spioneze operaţiunile din cadrul Al-Jazeera.

×
Subiecte în articol: externe