x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FOTO: "Superoamenii" de la Jocurile Paralimpice

FOTO: "Superoamenii" de la Jocurile Paralimpice

31 Aug 2012   •   09:02
FOTO: "Superoamenii" de la Jocurile Paralimpice

Cativa atleti care participa la Jocurile Paralimpice 2012, care se desfasoara la Londra, au fost numiti "Superoameni" datorita vointei remarcabile pe care au aratat-o atunci cand si-au invins dizabilitatile pentru a practica disciplinele sportive care le plac, scrie Daily Mail.

Desi s-a nascut fara brate, arcasul american Matt Stutzman, in varsta de 29 de ani, arunca sagetile cu ajutorul picioarelor. El isi ridica piciorul, iar cand trage tine sageata intre degete. Capatul sagetii este pe umar, iar cu gura alege directia in care urmeaza sa traga.

Inotatoarea chineza Lu Dong nu are brate si a fost numita "Regina piscinii". Ea nu poate lua startul in mod normal, astfel ca inainte de cursa de 100 de metri spate de la natatie ea a tinut cu dintii un prosop si asa a intrat in cursa. Lu a castigat medalia de aur.

Inotatorul chinez Tao Zheng, in varsta de 21 de ani, a castigat medalia de aur la natatie la proba 100 de metri spate doar cu ajutorul picioarelor.

Jucatoarea poloneza de tenis de masa Natalia Partyka s-a nascut fara mana dreapta si fara antebrat si face parte din cei sase atleti cu handicap care au concurat atat la Jocurile Olimpice cat si la cele Paralimpice.

Ciclistul spaniol Juan Jose Mendez a reusit sa treaca linia de sosire folosindu-si doar mana dreapta si piciorul drept.

×