x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francezii adoră să-şi sechestreze patronii

Francezii adoră să-şi sechestreze patronii

de Sînziana Stancu    |    08 Apr 2009   •   00:00

Sechestrarea patronilor de întreprinderi care îşi concediază salariaţii este o soluţie "acceptabilă" pentru 45% dintre francezi, potrivit unui recent sondaj de opinie dat publicităţii astăzi.



Francezii sunt încă divizaţi în privinţa acestei măsuri insolite, dar nu prea mult. 45% dintre ei consideră că soluţia este "acceptabilă", iar 50% consideră că nu, potrivit unui sondaj de opinie realizat de CSA, publicat de Le Parisien. În rândul adepţilor sechestrării patronilor care anunţă reducerea de personal al unei întreprinderi, cei mai îndârjiţi sunt muncitorii (56%), adepţii Mişcării Democratice (49%) şi cei ai stângii (48%). Intelectualii (50%), cei cu profesii liberale (59%) şi simpatizanţii dreptei politice (69%) consideră că, din contră, metoda sechestrării patronilor nu este acceptabilă.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-2 aprilie pe un eşantion naţional reprezentativ de 1.012 persoane cu vârsta de peste 18 ani.

SARKOZY DENUNŢĂ METODA

Aflat la o masă rotundă pe tema creşterii economice prin inovaţie şi cercetare, preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a denunţat noile metode ale salariaţilor nemulţumiţi care îşi sechestrează patronii. "De unde până unde metoda asta a sechestrărilor?", a întrebat încruntându-se Sarko. El a spus că înţelege suferinţa celor concediaţi, dar că asta nu justifică comportamentul lor "în afara legii". "Suntem un stat de drept", le-a reamintit preşedintele celor înclinaţi spre răzvrătire "şi nu voi lăsa ca lucrurile să continue aşa". El a anticipat că actula situaţie nu poate decât să fie agravată  de aceste comportamente contrare legii.

×
Subiecte în articol: externe