x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța. pregătită pentru eventualitatea ca perioada de tranziţie post-Brexit să depăşească anul 2020

Franța. pregătită pentru eventualitatea ca perioada de tranziţie post-Brexit să depăşească anul 2020

07 Ian 2020   •   14:25
Franța. pregătită pentru eventualitatea ca perioada de tranziţie post-Brexit să depăşească anul 2020
Sursa foto: observator.tv

Franţa este pregătită pentru eventualitatea ca perioada de tranziţie post-Brexit să depăşească anul 2020 dacă va fi necesar să se negocieze acordul asupra viitoarei relaţii dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE), a declarat marţi secretarul de stat francez pentru afaceri europene, informează AFP.

"Franţa nu va sacrifica (întreg) conţinutul acordului pentru probleme ce ţin de calendar", a subliniat Amelie de Montchalin pentru Asociaţia Presei diplomatice franceze.

"Nu dorim un acord cu orice preţ", a mai adăugat ea, sugerând că nu se pune problema de a "sacrifica" acest conţinut din astfel de raţiuni. "Boris Johnson are posibilitatea de a cere timp", a adăugat ea, premierul britanic refuzând acest lucru.

Compromisul asupra separării dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană prevede o perioadă de tranziţie până la sfârşitul lui 2020, perioadă ce poate fi prelungită până la doi ani, pentru a evita o ruptură brutală, haotică pentru economie, în cazul în care cele două părţi nu vor reuşi să încheie în acest răstimp complexul acord ce va gestiona relaţia lor comercială pe termen lung.

Însă Boris Johnson a exclus în decembrie orice prelungire a acestei perioade de tranziţie, menită să atenueze impactul ieşirii Regatului Unit din UE.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: franta brexit