x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furt de know-how. Armata din China recrutează zeci de foști piloți militari britanici

Furt de know-how. Armata din China recrutează zeci de foști piloți militari britanici

18 Oct 2022   •   08:20
Furt de know-how. Armata din China recrutează zeci de foști piloți militari britanici
Sursa foto: pixabay.com

Forțele armate ale Chinei recrutează zeci de foști piloți militari britanici, în ceea ce specialiștii consideră a fi o „amenințare la adresa intereselor Regatului Unit, informează Sky News.

Toți foștii militari britanici, care au acceptat locuri de muncă pentru a antrena piloți militari chinezi, „aproape sigur îmbunătățesc cunoștințele și capacitățile militare ale Chinei", a declarat un oficial.

China a recrutat zeci de foști piloți militari britanici pentru a învăța forțele armate chineze cum să învingă avioanele de război și elicopterele occidentale.

Un oficial a declarat că aproximativ 30 de foști piloți de avioane rapide, dar și de elicoptere, atrași de salarii anuale de aproximativ 240.000 de lire sterline, se află în prezent în China pentru a antrena piloți pentru Armata Populară de Eliberare, în ceea ce un analist în domeniul apărării a descris ca fiind o încălcare uimitoare a securității.

Beijingul încearcă în mod activ să angajeze mult mai mulți piloți militari în activitate și foști piloți militari și alți specialiști din cadrul RAF, Royal Navy și armata britanică, precum și personal din alte națiuni occidentale, a declarat oficialul occidental.

Situația este atât de gravă, încât serviciul de informații pentru apărare al Ministerului Apărării a emis marți o „alertă de amenințare" pentru a avertiza personalul militar în activitate și foștii militari față de astfel de abordări.

China se folosește de companii de recrutare din alte țări, inclusiv de o una cu sediul în Africa de Sud, a mai declarat oficialul occidental. Vârful de recrutare a fost identificat începând cu sfârșitul anului 2019, la începutul pandemiei.

Oficialii nu au prezentat numărul total de foști militari britanici care au fost vreodată angajați să lucreze pentru chinezi. De asemenea, nu au putut oferi o cifră privind membrii actuali și foștii membri ai personalului vizați în acest moment.

Bineînțeles, nu au fost oferite identități ale foștilor piloți militari britanici care lucrează deja în China, dar oficialii au spus că o parte dintre ei au în jur de 50 de ani și au părăsit armata cu mai mulți ani în urmă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: piloti chinezi