x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtuna Callum a făcut două victime în Marea Britanie

Furtuna Callum a făcut două victime în Marea Britanie

14 Oct 2018   •   18:00
Furtuna Callum a făcut două victime în Marea Britanie

Doi bărbaţi au murit în Marea Britanie în urma ploilor abundente provocate de furtuna Callum, care a scăzut în intensitate duminică, după ce a determinat inundaţii importante în estul şi sudul ţării, informează AFP. 

În apropiere de satul Cwmduad din comitatul Carmarthenshire din vestul Ţării Galilor, o alunecare de teren a provocat moartea unei persoane, a anunţat poliţia locală în noaptea de sâmbătă spre duminică. 

Comitatul menţionat este unul dintre cele mai afectate de inundaţii. Râul Towy a ieşit din matcă, determinând autorităţile să ceară rezidenţilor să evite oraşul Carmarthen. 

În Brighton, pe coasta sudică a Angliei, un bărbat a fost luat de valuri, într-o mare foarte agitată, şi nu a mai putut fi salvat în pofida intervenţiei Gărzii de Coastă. Reprezentanţii acesteia au emis avertismente repetate şi au invitat populaţia la prudenţă. 

Potrivit DPA, furtuna Callum a provocat cele mai grave inundaţii în Ţara Galilor din ultimii 30 de ani. 

Met Office, serviciul public britanic de previziuni meteorologice, a emis 11 avertismente de inundaţii, care "necesită o acţiune imediată", în Ţara Galilor şi Anglia. 

Acelaşi serviciu a anunţat totuşi că regiunile afectate de ploi vor avea parte de o vreme blândă şi însorită "spre sfârşitul zilei de duminică". 

Alte regiuni din estul Marii Britanii au scăpat de furtună şi au avut parte de o vreme însorită, sâmbătă. 

Temperaturile au urcat până la 26,5 grade Celsius la Donna Nook, o localitate situată pe coasta estică a Angliei, aceasta fiind cea mai ridicată valoare de temperatură înregistrată într-o zi de octombrie în ultimii şapte ani. AGERPRES

×
Subiecte în articol: furtuna Callum