x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gabriel Stati şi Aurel Marinescu nu au atacat prin apel decizia privind extrădarea lor

Gabriel Stati şi Aurel Marinescu nu au atacat prin apel decizia privind extrădarea lor

16 Apr 2009   •   00:00

Adjunctul procurorului general ucrainean a declarat că Gabriel Stati şi Aurel Marinescu, suspectaţi că au organizat protestele care au degenerat în violenţe la 7 aprilie la Chişinău, nu s-au folosit de dreptul de a ataca prin apel decizia de extrădare, relatează Itar-Tass în pagina electronică.



Cetăţenii Gabriel Stati şi Aurel Marinescu au fost predaţi autorităţilor moldovene joi, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii, Maria Vieru. Decizia extrădării lor a fost luată miercuri de procurorii ucraineni.

Adjunctul procurorului general ucrainean, Aleksandr Şinalski, a confirmat predarea suspecţilor.

Gabriel Stati este fiul lui Anatol Stati, care are afaceri în domeniul producţiei de petrol în Kazahstan. El a fost reţinut la aeroportul din Odessa la 9 aprilie, împreună cu prietenul său, Aurel Marinescu.

Poliţia moldoveană a declarat că ei sunt căutaţi pentru "acţiuni realizate cu intenţia de a prelua puterea de stat şi de a o păstra prin forţă, încălcând Constituţia Republicii Moldova".Protestele opoziţiei, nemulţumite de victoria comuniştilor de la alegerile parlamentare de duminică, au degenerat în violenţe la Chişinău, la 6-7 aprilie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe