x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gardienii Revoluţiei avertizează că răzbunarea Iranului va fi "dură şi decisivă"

Gardienii Revoluţiei avertizează că răzbunarea Iranului va fi "dură şi decisivă"

07 Ian 2020   •   12:13
Gardienii Revoluţiei avertizează că răzbunarea Iranului va fi "dură şi decisivă"
Sursa foto: pixabay.com

Comandantul Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, a avertizat marţi că Iranul se va răzbuna într-o manieră "dură şi decisivă" pentru uciderea de către Statele Unite a generalului Qassem Soleimani, ale cărui funeralii au loc în localitatea sa natală, Kerman, transmite EFE.

Într-un discurs rostit marţi la Kerman, în faţa mulţimii venite să-i aducă un ultim omagiu lui Soleimani, şeful Gardienilor Revoluţiei a spus că răspunsul Iranului va fi de o asemenea amploare încât "inamicul îşi va regreta greşeala".

"Ne vom răzbuna", a arătat Salami, care a prezis de asemenea că forţele americane vor fi "curând" expulzate din regiunea Orientului Mijlociu, conform declaraţiilor transmise de agenţia Tasnim.

În alocuţiunea sa, oficialul iranian l-a elogiat pe Soleimani, care era comandantul Forţei Quds, însărcinată cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, între care sprijinul miliţiilor şiite din Irak.

El a subliniat că Soleimani era "curajos şi loial" şi că nu a mai existat unul ca el în istorie. Influenţa sa "depăşeşte graniţele Iranului şi ale lumii islamice", el devenind un "model de rezistenţă", a continuat Salami.

Generalul Qassem Soleimani a fost ucis vineri într-un atac cu dronă al SUA în Bagdad, bombardament în care şi-a pierdut viaţa şi irakianul Abu Mehdi al-Mouhandis (numărul doi al Hashd al-Shaabi, o coaliţie de paramilitari pro-Iran integraţi forţelor de securitate guvernamentale).

Rămăşiţele pământeşti ale generalului Soleimani au ajuns în Iran duminică, moment în care au început ceremoniile funerare naţionale, cortegiul trecând prin oraşele Ahvaz, Mashad, Teheran şi Qom.

Ceremoniile se încheie marţi la Kerman, localitatea sa natală, unde zeci de mii de persoane din oraş şi din împrejurimi s-au strâns în piaţa principală, cu lacrimi şi strigăte de răzbunare la adresa Statelor Unite.

Procesiunea funerară are ca punct final cimitirul din Kerman, unde generalul iranian va fi înmormântat într-o secţiune dedicată persoanelor considerate martiri de către Republica Islamică.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iran sua Qassem Soleimani