x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania consideră "nerecomandat" comerţul de arme cu Rusia

Germania consideră "nerecomandat" comerţul de arme cu Rusia

de Agerpres    |    19 Mar 2014   •   23:05
Germania consideră "nerecomandat" comerţul de arme cu Rusia

Berlinul consideră că, în prezent, comerţul de arme cu Rusia este "nerecomandat" şi suspendă un vast proiect de echipamente încheiat între grupul din industria apărării Rheinmetall şi Federaţia Rusă, a afirmat miercuri ministrul german al economiei şi vicecancelar, Sigmar Gabriel, scrie AFP.

Guvernul german este de părere că, în situaţia actuală, comerţul de arme cu Federaţia Rusă este nerecomandat şi prin urmare consideră inoportun proiectul companiei Rheinmetall de a furniza o tabără de antrenament echipată integral pentru pregătirea forţelor armate ruse.

Grupul german din industria apărării Rheinmetall a semnat un acord cu autorităţile ruse care prevede construirea unui centru de pregătire şi antrenament în Rusia. Conform publicaţiei germane Die Welt, valoarea contractului se ridică la aproape 100 de milioane de euro.

"Guvernul federal se află în contact cu compania respectivă", precizează un comunicat al Ministerului Economiei.

Un purtător de cuvânt al grupului a declarat miercuri pentru cotidianul regional Neue Osnabrücker Zeitung că Rheinmetall îşi "va îndeplini angajamentele contractuale faţă de partenerul său în privinţa taberei de antrenament".

Potrivit presei germane, centrul în proiect, ce poate adăposti şi forma 30.000 de soldaţi anual, este destinat unităţilor de infanterie şi de blindate din Rusia.

×
Subiecte în articol: comert arme Rusia