x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania / Încep excavările la o groapă aflată lângă lagărul Liebrose

Germania / Încep excavările la o groapă aflată lângă lagărul Liebrose

21 Apr 2009   •   00:00

Autorităţile germane au anunţat că vor începe în această săptămâna săpăturile într-o locaţie în care se bănuieşte că s-ar putea afla osemintele a peste 750 de prizonieri evrei ucişi de nazişti în zilele de la finalul războiului, informează Associated Press.



Ministrul de interne al statului Brandenburg, Joerg Schoenborn, a declarat că miercuri vor fi demarate căutările, cu ocazia comemorării a 64 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Sachsenhausen. Se bănuieşte că groapa comună s-ar afla pe teritoriul fostului lagăr de muncă Liebrose, un centru de concetrare mai mic din Sachsenhausen, situat la circa 120 kilometri sud-est de Berlin.

La 2 februarie 1945, soldaţii SS care erau gardieni în respectivul lagăr au executat în perimetrul acestuia circa 1.200 de deţinuţi. O parte dintre oseminte au fost descoperite în anul 1971, într-o groapă comună dintr-un sat învecinat, însă cercetările au fost amânate timp de mai mulţi ani, din cauza unui conflict cu fostul proprietar al pământului, precizează AP

×
Subiecte în articol: externe