x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania, terorizată de imigranți

Germania, terorizată de imigranți

de Şerban Mihăilă    |    02 Noi 2016   •   12:30
Germania, terorizată de imigranți
Sursa foto: SEBASTIAN

Înaintea alegerilor generale de anul viitor, Angela Merkel este confruntată cu o catastrofă provocată de eșecul politicii ușilor deschise pe care a promovat-o în privința imigranților, sugerează concluziile unui nou raport al poliției germane, ajuns în mâinile mass-media.

În primele șase luni ale acestui an, imigranții au comis 142.500 de infracțiuni pe teritoriul Germaniei, se arată într-un raport al Biroului Federal de Criminalistică al Poliției. Altfel spus, imigranții au comis 780 de infracțiuni în fiecare zi, ceea ce reprezintă o creștere cu aproape 40 la sută față de aceeași perioadă a anului precedent. Statistica a luat în calcul doar infracțiunile în care suspecții au fost reținuți. În 2015, imigranții au comis 208.344 de infracțiuni, dezvăluie raportul secret, ajuns în mâinile reporterilor de la „Bild”, scrie „Daily Express”. Față de 2014, numărul de infracțiuni din 2015 a fost cu 80 la sută mai mare. În prezent, Germania este lovită de un val fără precedent de infracțiuni, între care violuri, agresiuni fizice și sexuale, tâlhării, spargeri de locuințe și trafic de droguri. Mai mult, mii de persoane au dispărut fără urmă, după ce au pătruns pe teritoriul țării în calitate de solicitanți de azil sau refugiați. „Fără îndoială, aceștia sunt imigranți sosiți în Germania din rațiuni economice, sub un pretext fals. Foarte mulți dintre cei dispăruți sunt implicați, probabil, în tâlhării și crime cu violență”, susține raportul. „Sentimentul general de insecuritate și creșterea alarmantă a numărului de fapte ce sfidează legea sunt ilustrate de un sondaj «YouGov», realizat în 24 octombrie, care arată că 68 la sută dintre germani consideră că securitatea țării s-a deteriorat în ultimii ani. Aproape 70 de procente dintre cei intervievați se tem pentru viețile și bunurile lor atunci când se află în gări sau în metrou, iar 63 la sută dintre ei nu se simt în siguranță în timpul unor evenimente publice de amploare”, mai arată raportul. De asemenea, polițiștii din multe regiuni ale țării recunosc că sunt solicitați la maxim. „Potrivit sindicatului polițiștilor germani din Hamburg, mulți infractori imigranți privesc indulgența sistemului legislativ german drept o oportunitate de a-și continua comportamentul delincvent”, scrie „Daily Express”.  

„Infractorii sunt obișnuiți cu consecințe dure în țările lor. Nu ne respectă deloc. Ceea ce se întâmplă astăzi în tribunale e o glumă”- polițist german

Rezultatele dezastroase înregistrate în scrutinele regionale de Uniunea Creștin Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel au dat un verdict devastator în privința politicii ușilor deschise promovată de șefa executivului german în chestiunea refugiaților, provocând tensiuni și iritare în rândul aliaților CDU. Pe un ton imperativ, aceștia i-au cerut Angelei Merkel să-și revizuiască strategia față de imigranți. De cealaltă parte, formațiunile de extremă dreaptă câștigă teren.

×