x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia. Grevă a reporterilor pentru condiții mai bune

Grecia. Grevă a reporterilor pentru condiții mai bune

24 Oct 2017   •   12:46
Grecia. Grevă a reporterilor pentru condiții mai bune

Grecia a rămas marţi fără ştiri TV şi buletine informaţionale radio - şi nu vor fi nici miercuri - după ce reporterii au declanşat o nouă grevă pentru condiţii mai bune de lucru începând de la 5:00 dimineaţă (2:00 GMT), informează dpa. 

Aceasta este a doua grevă în octombrie şi a patra în două luni, dar în timp ce precedenta a durat 24 de ore, actuala grevă este programată să continue timp de două zile. 

În acest timp, posturile vor difuza doar filme şi documentare. 

Agenţia publică de presă ANA-MPA şi angajaţii din presa scrisă s-au alăturat de asemenea grevei, ceea ce înseamnă că nu vor apărea ziare miercuri şi joi. 

Sindicatul jurnaliştilor cere salvarea fondului sărăcit de asigurări de sănătate, salarii mai bune şi încetarea practicilor care îi lasă pe reporteri cu puţine opţiuni în afară de locuri de muncă cu jumătate de normă cu salarii mai mici. 

Reporterii greci s-au confruntat cu vremuri grele în ultimii opt ani de criză şi austeritate. Unele ziare s-au închis şi altele şi-au redus personalul, mulţi jurnalişti rămânând şomeri. 

Sindicatele din Grecia declanşează frecvent greve, protestând împotriva reformelor care însoţesc trei planuri internaţionale de salvare de zeci de miliarde de euro, care au ţinut ţara pe linia de plutire din 2010.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: greva reporteri mass-media jurnalişti grecia