x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia raportează primul deces la copii mici din cauza hepatitei de origine necunoscută la copii

Grecia raportează primul deces la copii mici din cauza hepatitei de origine necunoscută la copii

06 Iul 2022   •   18:14
Grecia raportează primul deces la copii mici din cauza hepatitei de origine necunoscută la copii

Grecia a raportat miercuri primul deces al unui bebeluș din cauza hepatitei acute severe, a anunțat miercuri agenția națională de sănătate a țării, EODY.

Bebelușul în vârstă de 13 luni fusese spitalizat cu febră mare și a fost diagnosticat ulterior cu insuficiență hepatică și edem cerebral din cauza hepatitei acute severe, a precizat agenția, conform Reuters.

Un focar de hepatită severă la copii mici a fost semnalat pentru prima dată în aprilie în Marea Britanie și de atunci a afectat zeci de alte țări.

În iunie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că 33 de țări au raportat 920 de cazuri probabile de hepatită acută severă la copii, un salt de 270 de cazuri față de luna mai.

Până în prezent, Grecia a înregistrat alte 11 cazuri care îndeplinesc criteriile unui "caz probabil" de boală, a precizat agenția, dar aceste cazuri "nu au necesitat un tratament special și nici nu au prezentat complicații".

(sursa: Mediafax)

×