x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul a decis: cetăţenia română se va acorda mai uşor

Guvernul a decis: cetăţenia română se va acorda mai uşor

de Marina Constantinoiu    |    15 Apr 2009   •   00:00

Guvernul României a decis, miercuri, să simplifice procedurile de redobândire şi acordare a cetăţeniei române pentru foştii cetăţeni români şi descendenţi ai acestora, prin modificarea Legii Cetăţeniei din 1991, conform solicitării formulate în acest sens de către preşedintele Traian Băsescu.



SIMPLIFICARE. "A fost luată decizia de simplificare a procedurilor de redobândire sau acordare a cetăţeniei române, având în vedere că există un număr mare de dosare aflate în curs de soluţionare", au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, în Parlament, că a cerut Guvernului să modifice de urgenţă Legea Cetăţeniei, astfel încât cetăţenii de etnie română din Republica Moldova să poată obţine mai rapid, la cerere, cetăţenia română.

SUTE DE MII DE SOLICITARI. Potrivit datelor prezentate de preşedinte, la sediul ambsadei României de la Chişinău sunt depozitate 650.000 de plicuri cu cereri de acordare a cetăţeniei române, evaluarea fiind că numărul solicitărilor conţinute este de cel puţin 800.000 sau 1.000.000.

×
Subiecte în articol: externe