x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul ungar dorește să interzică studiile de gen în universități

Guvernul ungar dorește să interzică studiile de gen în universități

10 Aug 2018   •   17:40
Guvernul ungar dorește să interzică studiile de gen în universități

Guvernul ungar condus de premierul Viktor Orban doreşte să emită un decret prin care să interzică studiile de gen în universităţi, considerând această specializare universitară ca fiind mai degrabă o ideologie decât o ştiinţă, scrie presa ungară de opoziţie, citată de agenţia EFE. 

O asemenea măsură ar afecta Universitatea Eötvös Lorand din Budapesta (ELTA), cea mai mare din Ungaria, dar şi Universitatea Central-Europeană (CEU), fondată de George Soros, ambele oferind diplome în studii de gen. 

Conform portalului 'hvg', în decretul pe care executivul ar intenţiona să-l emită se va preciza că începând de anul viitor universităţile nu vor mai putea organiza examene de admitere pentru specializarea studii de gen. 

Guvernul lui Viktor Orban nu a reacţionat deocamdată după aceste relatări, dar a transmis de mai multe ori în trecut că studiile de gen sunt incompatibile cu valorile tradiţionale ale societăţii care au la bază familia formată din uniunea dintre un bărbat şi o femeie. 

'Studiile de gen, la fel ca marxism-leninismul, pot fi considerate mai degrabă o ideologie decât o ştiinţă', a declarat în martie 2017 secretarul de stat ungar pentru educaţie, Bence Retvari. 'Un om se naşte bărbat sau femeie, din acest motiv guvernul spune 'nu' genurilor sociale', a indicat şi executivul de la Budapesta.

AGERPRES

×