x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Hello Kitty", preţioasă la 35 de ani

"Hello Kitty", preţioasă la 35 de ani

de Mihaela Matachita    |    26 Mar 2009   •   00:00
"Hello Kitty", preţioasă la 35 de ani
Sursa foto: SEBASTIEN BOZON/AFP

Grupul japonez Sanrio, creatorul celebrei figurine "Hello Kitty", a realizat o nouă versiune a simpaticei pisicuţe roz, ornată cu diamante, topaze, safire şi alte pietre preţioase, a cărei valoare este de 15,6 milioane de yeni (92.000 de euro), pentru a marca 35 de ani de la lansare.



Preţioasa pisicuţă a fost prezentată joi, la Salonul de ceasuri şi bijuterii "Baselworld 2009" din Elveţia. "Scumpetea" a fost realizată în colaborare cu firma austriacă Swarovski, specializată în şlefuirea cristalului şi a pietrelor preţioase.

Versiunea aniversară a "Hello Kitty" are 10,5 centimetri înălţime şi cântăreşte 569 de grame. Printre pietrele preţioase cu care a fost ornată "Super Hello Kitty Jewel Doll" se află un diamant, 1.939 de topaze albe, 403 safire roz, o citrină (varietate de cuarţ galben).
Data, locul şi modul de comercializare nu au fost încă stabilite.    

Figurina, simbol al blândeţii şi păcii pentru multe generaţii de fetiţe, are numeroşi fani, între care unii extrem de bogaţi şi care nu ezită să cheltuiască o avere pentru a o achiziţiona. De exemplu, un japonez a plătit 10 milioane de yeni (circa 80.000 de euro) pe o altă bijuterie "Hello Kitty", scoasă la licitaţie acum câţiva ani.

Kitty, inventată în 1974, a devenit cel mai profitabil produs al companiei Sanrio, imaginea ei decorând mii de alte articole, de la îmbrăcăminte şi accesorii la electronice şi electrocasnice, până la obiecte decorative de interior, comercializate în 70 de ţări. La fel cum este Mickey Mouse pentru familia Disney, Kitty are o mulţime de admiratori şi este vedeta a două parcuri tematice din Japonia.
 

×
Subiecte în articol: externe kitty hello kitty