x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful Hezbollah denunță atacurile israeliene: Ar putea fi considerate o declarație de război

Șeful Hezbollah denunță atacurile israeliene: Ar putea fi considerate o declarație de război

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2024   •   21:45
Șeful Hezbollah denunță atacurile israeliene: Ar putea fi considerate o declarație de război
Sursa foto: Beirut News Center

Atacurile care au aruncat în aer dispozitive de comunicații Hezbollah ar putea fi considerate „o declarație de război”, a declarat joi liderul mișcării libaneze, susținute de Iran, într-un discurs difuzat în timp ce mai multe bubuituri zguduiau clădirile din Beirut, scrie Reuters.

Libanul și Hezbollah au învinuit Israelul pentru atacurile asupra echipamentelor de comunicații ale Hezbollah, care au ucis 37 de persoane și au rănit aproximativ 3 000.

Israelul nu a comentat în mod direct atacurile.

„Nu există nicio îndoială că am fost supuși unei lovituri militare și de securitate majore, fără precedent în istoria rezistenței și fără precedent în istoria Libanului”, a declarat liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, într-un discurs televizat.

El a adăugat că atacurile „ar putea fi considerate crime de război sau o declarație de război”.

În timpul difuzării discursului, mai multe bubuituri s-au auzit în Beirut.

Israelul a declarat că avioanele sale de război au lovit sudul Libanului peste noapte.

În timp ce Nasrallah a descris atacurile ca fiind fără precedent, acuzând Israelul că a încercat să ucidă 5 000 de persoane, el a minimalizat impactul asupra Hezbollah, spunând că structura grupului nu a fost zdruncinată.

Atacurile asupra echipamentelor de comunicații ale Hezbollah au semănat teamă în Liban, oamenii renunțând la dispozitivele electronice de teamă să nu poarte bombe în buzunare.

Hezbollah a lansat rachete asupra Israelului a doua zi după atacul transfrontalier din 7 octombrie al grupului militant palestinian Hamas, care a declanșat războiul din Gaza, iar de atunci au avut loc schimburi constante de focuri.

(sursa: Mediafax)

 

×