x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hezbollah se foloseşte de Sudan pentru a duce arme în Egipt

Hezbollah se foloseşte de Sudan pentru a duce arme în Egipt

21 Apr 2009   •   00:00

Sudanul condamnă în mod oficial complotul Hezbollah privind folosirea teritoriului său pentru a introduce arme în Egipt, relatează cotidianul Sudan Tribune,citat de Agerpres. Publicaţia amintită dezvăluie că organizaţia islamistă sud-libaneză a recurs la grupările rebele sudaneze pentru a transporta arme destinate organizaţiei Hamas din Fâşia Gaza.



"Sudanul nu poate fi de acord sau tolera transformarea sa într-o punte pentru contrabanda cu arme sau echipament militar în ţările vecine, îndeosebi în Egipt", a declarat Idriss Suleiman, locţiitorul ambasadorului sudanez în Kuweit. Diplomatul sudanez a afirmat de asemenea că până în prezent guvernul de la Khartoum nu avea cunoştinţă sau indicaţii specifice privind contrabanda cu arme. "Bănuielile că Hezbollah are legături cu grupurile rebele din tot Sudanul sunt reale întrucât aceste mişcări nu recunosc, în primul rând, suveranitatea naţională", a declarat de asemenea Idriss Suleiman.

Sudan Tribune subliniază că afirmaţiile diplomatului sudanez din Kuweit reprezintă o primă recunoaştere a faptului că un stat din Africa de Est a servit drept placă turnantă pentru contrabanda cu arme în Egipt. Autorităţile egiptene au acuzat la rândul lor organizaţia Hezbollah că s-a folosit de cetăţeni sudanezi pentru a introduce în Israel agenţi islamişti camuflaţi în refugiaţi din Darfur.

×
Subiecte în articol: externe