x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hodorkovski a căpătat drept de rezidenţă un an în Elveţia

Hodorkovski a căpătat drept de rezidenţă un an în Elveţia

30 Mar 2014   •   17:56
Hodorkovski a căpătat drept de rezidenţă un an în Elveţia

Fostul magnat rus Mihail Hodorkovski, în vârstă de 50 de ani, cunoscut critic al politicilor Kremlinului, care a fost închis timp de 10 ani în Rusia, a obţinut permisiunea de a rămâne timp de un an în Elveţia, cu posibilitatea de prelungire a duratei, informează duminică AFP.

“Solicitarea sa a fost aprobată”, conform unui purtător de cuvânt al Biroului Federal pentru Migraţie.

Hodorkovski s-a mutat în Elveţia la puţin timp după ce a fost graţiat şi eliberat din închisoare, la 20 decembrie 2013. Conform complicatelor legi ale imigraţiei din Elveţia, el a trebuit să obţină mai întâi dreptul de a locui în cantonul Saint-Gall, unde se află familia sa şi unde copiii săi merg la şcoală.

Chiar dacă Hodorkovski nu intenţionează să muncească în Elveţia - o condiţie prealabilă pentru a obţine rezidenţa în această ţară - am putut să-i acordăm un permis de şedere în virtutea “interesului public”, conform purtătorului de
 cuvânt.
Cantonul elveţian a justificat acest “interes public” prin impozitul pe venit substanţial pe care-l va plăti Hodorkovski, a cărui avere este estimată la 82 de milioane de euro, conform publicaţiei NZZ am Sonntag.

×
Subiecte în articol: mihail hodorkovski