x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hong Kongul închide 10 dintre cele 14 puncte de frontieră cu China continentală, din cauza epidemiei de coronavirus

Hong Kongul închide 10 dintre cele 14 puncte de frontieră cu China continentală, din cauza epidemiei de coronavirus

03 Feb 2020   •   13:14
Hong Kongul închide 10 dintre cele 14 puncte de frontieră cu China continentală, din cauza epidemiei de coronavirus

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunţat luni că vor fi închise alte patru puncte de frontieră dintre Hong şi China continentală pentru a întrerupe traficul care, conform criticilor, ar facilita răspândirea coronavirusului ucigaş în regiunea autonomă, informează dpa.


Susţinând o conferinţă de presă luni după-amiaza, Lam a spus că Podul Hong Kong-Zhuhai-Macau, trecerea Shenzhenbei şi un număr limitat de zboruri vor continua să opereze, în timp ce toate celelalte puncte de control vor fi închise. Vor fi închise 10 din totalul celor 14 puncte de trecere dintre Hong Kong şi China continentală.

Potrivit şefei executivului hong-kongonez, greva declanşată mai devreme de cei circa 1.000 de lucrători din domeniul sanitar nu a influenţat decizia guvernului de a întări şi mai mult frontierele. Comentând asupra acestei greve, Carrie Lam a spus: "Cei care recurg la măsuri extreme nu vor ajunge nicăieri. Trebuie să ţinem cont de nevoile de interes general ale locuitorilor. Nu pot aproba astfel de acţiuni", a spus ea.

Atât parlamentarii pro-democraţie, cât şi cei pro-Beijing au ajuns la un rar acord în vederea exercitării de presiuni asupra lui Carrie Lam şi a cabinetului său pentru închiderea completă a frontierei cu China continentală, pentru a preîntâmpina răspândirea coronavirusului.

Peste 1.000 de lucrători din domeniul sanitar din Hong Kong au intrat în grevă, luni, pentru a pune presiune pe autorităţile guvernamentale în vederea închiderii frontierelor cu China continentală cu scopul de a preveni răspândirea noului coronavirus, care îşi are originea în oraşul Wuhan.

Populaţia din Hong Kong rămâne profund marcată de epidemia de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) care a ucis 299 de persoane în 2003 pe acest teritoriu.

www.agerpres.ro

×