x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Houthis, la discuții internaționale despre „operațiunile” sale în Marea Roșie

Houthis, la discuții internaționale despre „operațiunile” sale în Marea Roșie

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2023   •   21:40
Houthis, la discuții internaționale despre „operațiunile” sale în Marea Roșie
Sursa foto: Hepta

Reprezentanții Houthis din Yemen au declarat că grupul se angajează în discuții mediate de Oman cu „părți internaționale” despre „operațiunile” sale din Marea Roșie și Marea Arabiei.

Mișcarea Houthis, susținută de Iran, a atacat nave despre care spune că sunt afiliate Israelului, ca răspuns la atacurile israelienilor din Gaza. Purtătorul de cuvânt Mohamed Abdel-Salam a spus din nou că Houthis vor continua să vizeze navele israeliene sau vapoarele care se îndreaptă spre Israel până la încheierea „agresiunii și asediului” asupra Gazei.

Totuși, rebelii din Yemen vor participa la discuții mediate de Oman, la care vor participa oficiali din mai multe țări, potrivit Sky News.

În ultimele zile, ambarcațiuni cu oameni înarmați au atacat mai multe nave comerciale. De asemenea, au fost atacuri cu rachete și drone asupra vapoarelor aflate în tranzit.

Distrugătoarele americane și britanice au doborât sâmbătă mai multe drone lansate de pe teritoriul controlat de Houthis din Yemen.

Mai multe companii de transport maritim au întrerupt toate trecerile prin strâmtoarea Bab al Mandab, situată în largul coastei Yemenului, la capătul sudic al Mării Roșii. Strâmtoarea face legătura cu Canalul Suez, unul dintre cele mai aglomerate trasee maritime din lume.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: houthis marea rosie