x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imperiul lui Trump, vizat de o anchetă penală

Imperiul lui Trump, vizat de o anchetă penală

19 Mai 2021   •   10:20
Imperiul lui Trump, vizat de o anchetă penală

„Trump Organization”, conglomeratul de companii care aparţine familiei fostului preşedinte American, Donald Trump, este vizat de o anchetă penală, a anunţat marţi procuroarea statului New York, Letitia James, scrie AFP.

„Am informat Trump Organization că ancheta noastră asupra acestei organizaţii nu mai este doar de natură civilă”, a spus Fabien Levy, purtătorul de cuvânt al procuroarei statului New York.

„Trump Organization” reunește sute de companii având legături cu Donald Trump sau cu apropiaţii săi, în special hoteluri, firme imobiliare şi terenuri de golf.

Procurorul de Manhattan, Cyrus Vance, un democrat, a demarat în 2018 o anchetă centrată iniţial pe plăţile efectuate, înainte de alegerile prezidenţiale din 2016, către două presupuse amante ale miliardarului republican şi extinsă acum la acuzaţii de fraudă fiscală, fraudă cu asigurări sau fraudă bancară.

Ancheta se desfăşoară confidenţial în faţa unui mare juriu. Procurorul Vance a obţinut în februarie declaraţiile de venituri ale lui Donald Trump din ultimii opt ani, precum şi cele ale „Trump Organization”, la finalul unei lungi bătălii juridice.

De cealaltă parte, fostul președinte american a afirmat că ancheta este „cea mai mare vânătoare de vrăjitoare politică din istoria” SUA.

×
Subiecte în articol: Donald Trump